Met een sterk team naar een solide organisatie

 

Teamontwikkeling

De ogen zijn de spiegel van de ziel; teams zijn de spiegel van de organisatie.

Verloopt de samenwerking of communicatie binnen jouw team stroef? Zijn er regelmatig botsingen tussen teamleden? Voel jij de onderstroom in het team, maar kun je het niet duiden? Lijkt je team niet meer verbonden met de missie en visie van het bedrijf? Doet het team niet wat er wordt verwacht of ontbreken er misschien nog competenties?

Is het antwoord op één of meer van deze vragen ‘ja’, dan kan een teamontwikkelingstraject bij de Human Being Management Company (HBM-C) uitkomst bieden. HBM-C is van mening dat teams fungeren als de spiegel van een organisatie. In een team komen de gebundelde, individuele talenten bij elkaar in de context van de organisatiedoelen. Het komt vaak voor dat teams onevenwichtig zijn samengesteld. Door jezelf en je teamleden beter te leren kennen, ontstaan allerlei nieuwe mogelijkheden en gedragsalternatieven om je team verder te ontwikkelen. Teams die werken vanuit het HBM-gedachtengoed zijn volwassen teams, omdat het onderlinge respect, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid toenemen.

Teamontwikkeling bij HBM-C start met de individuele ACT®-meting bij alle teamleden. Een logisch vervolg is dan een teamanalyse, waarin de eerste stap naar wederzijds respect wordt vergroot. Daaropvolgend kan het team aan de slag met Deep Democracy om de onderstroom in het team bespreekbaar te maken en de weg naar de circle of change in te zetten tijdens het teamontwikkelingstraject.

Meer weten hoe jij jouw team verder kunt ontwikkelen?

Neem contact op met HBM-C.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil jij graag kennismaken met de Human Being Management Company voor jezelf, je team of je organisatie? 

Maak dan een afspraak met HBM-C voor coffee & cookies.

Company

Human Being Management Company
Broekveeweg 10
6049 CK Herten