Talentmanagement voor ambitieuze nieuwkomers!

Talent Start-up Programma

Vertrekken nieuwe medewerkers weer snel nadat ze zijn aangenomen? Hebben kandidaten het idee dat ze ‘zwemmen’ en kopje ondergaan? Zou je nieuwe collega’s een warm(er) welkom gunnen, maar weet je niet hoe? Vind je het fijn dat nieuwe mensen snel hun plek vinden in jouw organisatie, maar heb je er de mankracht niet voor?

Bovenstaande voorbeelden zijn inderdaad allemaal zeer belangrijk als je ergens nieuw bent. Welkom voelen is één, maar wat daarna komt, is eigenlijk nog veel belangrijker. Vaak is een intensieve begeleiding niet mogelijk, doordat het te druk is. Of lukt het om een andere reden niet. Laat HBM-C nu een oplossing hebben voor talentmanagement en talent development tijdens de hele employee journey. Het Talent Start-up Programma. Dit is opgezet om ambitieuze nieuwkomers binnen een organisatie tijdens hun eerste jaar te begeleiden, boeien en binden.

Het programma is gebaseerd op de Human Being Management filosofie en de inzet van onze talentanalyse, de ACT®-meting.

Het Talent Start-up Programma bestaat uit vier fases:

 

=

1. Pre-boardingsfase

=

2. On-boardingsfase

=

3. Stay-on board fase

=

4. Afrondingsfase

Nog vragen of wil je aan de slag met het Talent Start-up programma?

Schakel HBM-C in.

1 Pre-boardingsfase

In deze fase wordt de talentanalyse, de ACT®-meting, van HBM-C ingezet. Het bijzondere van de ACT®-meting is dat het het onderbewustzijn in de meting meeneemt en van daaruit ook kan aangeven wat er met iemand gebeurt op het moment dat de persoon onder ‘druk’ komt te staan. Vervolgens biedt dat inzicht in hoe deze kwaliteiten/talenten in dat geval kunnen vervormen in aangepast gedrag wat zichtbaar kan worden tijdens de on-boarding van de kandidaat.

2 On-boardingsfase

De eerste zes maanden van de employee journey staan erom bekend dat het de meest dynamische tijd is. Invoegen in en aanpassing aan de cultuur en structuur van de nieuwe omgeving vraagt veel energie. Het vinden van een plek binnen de bestaande systemen en de hobbels die dat met zich meebrengt, kunnen veel impact hebben op de gemoedstoestand van de nieuwkomer.

De nieuwe medewerker krijgt een uitgebreid coachingstraject tijdens de eerste zes maanden van zijn dienstverband. Bij de start en de afronding van het traject worden de leidinggevende en HR betrokken. Ze krijgen handvatten hoe ze de kandidaat het beste kunnen inzetten, wat hij nodig heeft en welke vorm van begeleiding daar het beste bij past.

Fase Pre-boarding
& On-boarding

Fase Stay-on board 
& Afronding

3 Stay-on board fase

De tweede helft van het eerste dienstjaar staat in het teken van ‘landen’. De plek binnen de bestaande systemen is veelal gevonden en de kandidaat komt na een intensieve periode tot rust. Nu de spanning en dynamiek afneemt, is het van belang de kandidaat enthousiast te houden en te begeleiden bij het tot uiting laten komen van zijn natuurlijke talenten. Dit is de fase waarin de nieuwe medewerker daadwerkelijk het verschil kan maken en kan laten zien wat hij te bieden heeft.

De nieuwe medewerker neemt deel aan een intervisietraject en open line naar zijn HBM-professional tijdens de zevende tot de twaalfde maand van het dienstverband.

4 Afrondingsfase

Na het doorlopen van het eerste dienstjaar volgt de afrondingsfase. In deze fase evalueert HBM-C het doorlopen traject uitgebreid met de kandidaat, leidinggevende/HR, HBM-professional en eventueel Farrow+ Dutch.
Doelstelling van deze afrondingsfase is om te bepalen of de kandidaat zelfstandig verder kan. Als er nog aanvullende dienstverlening nodig is, kan dat tijdens deze afrondende fase nader worden bekeken en verkend.

ACT®-meting staat centraal

Tijdens het hele traject staan de uitkomsten van de ACT®-meting in relatie tot de praktijkervaringen van de kandidaat centraal. De HBM-professional zal de kandidaat spiegelen en begeleiden richting zijn circle of change, een veranderconcept dat uitgaat van de persoonlijke ontwikkeling van mensen op bewust en onbewust niveau, gekoppeld aan individuele of organisatiedoelstellingen. Alles met het doel om belemmerende overtuigingen, frustraties en vluchtgedrag om te buigen naar stimulerende gedachten en handvatten om hiermee te dealen tijdens de on-boarding en stay-on board fase. En alles om die employee journey tot een succes te maken.

ACT®-meting

Meer weten over het Talent Start-up Programma?

Neem dan contact op met HBM-C.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil jij graag kennismaken met de Human Being Management Company voor jezelf, je team of je organisatie? 

Maak dan een afspraak met HBM-C voor coffee & cookies.

Company

Human Being Management Company
Broekveeweg 10
6049 CK Herten