Klantverhalen over HBM-C

Referenties checken?

Customer stories

Weten hoe andere klanten de Human Being Management Company (HBM-C) ervaren? Wil je lezen wat anderen zeggen over de aanpak van HBM-C? Is je interesse gewekt, maar wil je voor je contact legt referenties checken?

Op deze pagina vind je de klantverhalen over HBM-C. En dat zijn er nogal wat, dus ga er maar even rustig voor zitten.

Heb je na het lezen van de referenties nog vragen of wil je meteen met me in contact komen?

Neem dan gerust contact op met HMB-C

Customers die samen met HBM-C werken aan talentontwikkeling en talentmanagement

Mariska Wilmink / HR manager

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling

“Een bevlogen coach die inspireert en daardoor een bijdrage levert aan ons werkplezier!”

Binnen ACB Transportbanden & Onderdelen BV en ARCO BV vinden we opleiden en persoonlijke groei belangrijke thema’s.

Sinds 3 jaar werken wij samen met Claudia Toebosch. Als bevlogen HBM coach heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd binnen onze bedrijven omtrent deze persoonlijke groei. Hierbij maakt Claudia gebruik van het ACT-instrument voor talentanalyse en talentontwikkeling in combinatie met een aanvullend coachtraject

In haar coachgesprekken stelt Claudia prikkelende, inspirerende en ook confronterende vragen! Ze durft een spiegel voor te houden en gaat de diepte in. Met daarnaast de inzet van praktische werkvormen gericht op de dagelijkse praktijk leren onze medewerkers tot persoonlijke inzichten te komen, gedragspatronen te herkennen en deze vervolgens te doorbreken. Wij zien dat onze medewerkers daardoor meer in hun natuurlijke kracht komen te werken.

Werknemers die werken in hun natuurlijke kracht, zijn gelukkiger, beleven meer werkplezier en dat leidt uiteindelijk tot mooiere bedrijfsresultaten.

Stefanie Gielen-Plum / HR manager

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling en Teamontwikkeling

In December 2020 leerde ik Claudia kennen via mijn HR netwerkgroep. Ze gaf daar een boeiende presentatie over Human Being Management. Mijn interesse was gewekt!

Ik nam contact met Claudia op en begin 2021 zijn we gestart met een traject in ons Management Team. We hebben allemaal individueel een ACT meting gehad en vervolgens enkele gezamenlijke sessies. Tijdens deze sessies hebben we inzicht gekregen in elkaars natuurlijke krachten, prestatie krachten en potentieel. We leerden hoe we elkaar aan kunnen vullen, met welke dingen we elkaar kunnen helpen en zo nog beter kunnen functioneren als MT. 

Terugkijkend heeft het traject met Claudia ons veel gebracht, op groepsniveau maar ook zeker individueel! Ik heb al heel wat persoonlijkheidstesten mogen maken maar de ACT meting is uniek. Het geeft een bijzonder accurate weergave van je talenten en valkuilen. Heel waardevol!

Aniek Kleeven / Pedagogisch medewerker

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling en Teamontwikkeling

Ik heb de sessies als interessant en zinvol ervaren. Het begon met kijken wie ik ben en waar mijn denkbeelden en gedragingen vandaan komen (verleden, gezin van herkomst) en later ging het meer naar het hier en nu en het actief oefenen en uitdagen van mezelf en tot slot is er ook gekeken naar hoe nu verder (plan van aanpak).

Ik heb de afwisseling tussen theorie, praten en fysiek bezig zijn als prettig ervaren. De afwisseling in oefeningen was fijn, zoals het inzichtelijk en beeldend maken door het gebruik van voorwerpen zoals houten poppetjes e.d. Ik vond het prettig om praktische handvaten te krijgen.

De coaching was echt gericht op mij als persoon / individu. Ik heb het ervaren als een mooie balans tussen kundig, professioneel en laagdrempelig, persoonlijk. Je moet het natuurlijk uiteindelijk zelf doen maar iemand die naar je luistert, medeleven toont, je begrijpt en zorgt voor eyeopeners, theoretische onderbouwingen, praktische opdrachten en handvaten is daarbij wel fijn.

Ik heb mezelf beter leren kennen en begrijpen en ook beter leren accepteren en waarderen en dat betekent veel voor me dus bedankt daarvoor!

Rob Krebbers, manager Sales Engineering, Service & Innovation ARCO

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling

“Ik kijk zeer tevreden terug op dit coach traject met HBM-C. Door me open te stellen en de bij tijd krachtige vragen van Claudia, zijn er heel veel aspecten besproken waarbij ik in mijn rol steviger in mijn schoenen ben gaan staan. Ze heeft mij technieken aangereikt door gesprekken te ontleden en daar waar nodig een stap terug te doen, na te denken en de juiste vragen te stellen. Ze leert je in te zien wie je bent en wat je nodig hebt voor een deskundige professionele opstelling. Heb waarde voor jezelf en de mensen om je heen. Iedereen heeft een andere bril op en kijkt op zijn eigen manier naar zijn omgeving. Claudia, dank je wel, voor je bijdrage in mijn ontwikkeling en de goede leermomenten.”

Sophie Thijs, Basispsycholoog kind&jeugd Lucertis

ACT® & talent en persoonlijke ontwikkeling

“Zeer ervaren, betrouwbaar en onvoorwaardelijk oprecht behulpzaam; dat is hoe ik Claudia ken. Wij hebben na een loopbaancursus vanuit Zorg aan Zet Limburg een intervisiegroep gevormd, samen met één ander persoon. Alle drie merkten we de behoefte om contact te houden. Afspraak was dan ook dat wij elkaar spiegelen en doorvragen bij professionele ontwikkelvragen. Aangezien wij weten dat dit hand in hand gaat met ontwikkelingen op privé-vlak, is hier ook tijd voor.

Claudia leerde mij om:
– te durven vertrouwen op ervaringen van anderen met weer andere levenservaringen. Vertrouw dat het goed is wat jou overkomt, de rest komt vanzelf.
– onderscheid te maken tussen verstand en intuïtie. Plus dat het soms zo moeilijk is om naar beide te luisteren, want verschillende waarden vragen allemaal aandacht. Dus praat erover, neem de tijd en laat los. Dat heb ik met haar gedaan.
– een keuze te maken en bij die beslissing te blijven, ook al is die eng en voel je vooraf niet voor jezelf of dit een goede keuze is (laat staan dat ‘goed’ relatief is).

Zij bood de ACT-methode aan bij mij, in combi met juridische kennis in mijn avontuur en verandering naar een ‘multi-carrière’ die ik nu verder doormaak. Maar dat had absoluut niet gekund zonder Claudia. Een en al vertrouwen en expertise, dat is wat je krijgt van Claudia.”

Monique Reijnders, business unit controller Majorel Benelux

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling

“Zeer leerzaam, persoonlijk en professioneel coaching traject gevolgd bij Claudia. Mede door het ACT-model dat gebruikt wordt als basis voor de coaching, ben ik me bewust geworden van de manier waarop het verleden als rode draad door mijn huidige leven loopt en hoeveel invloed mijn verleden heeft gehad op wie ik nu ben. Het resultaat van de ACT-meting laat heel goed zien wat je sterke, je minder sterke, je natuurlijke en je ontwikkelde competenties zijn, waardoor dit traject me zowel voor de korte als voor de lange termijn inzichten en handvaten heeft gegeven om me verder te ontwikkelen. Claudia laat je constant zelf nadenken en zet je indien nodig op het juiste spoor zodat je de antwoorden op vragen die betrekking hebben je persoonlijke situatie kunt vinden. Dit zorgt ervoor dat het geen theoretisch traject wordt, maar echt een persoonlijk traject, dat compleet gevormd wordt door je eigen inbreng.”

Tom Jenniskens, controller ACB-stransportbanden

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling

“Vanuit mijn werk kreeg ik de kans om mezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo ben ik in 2019 het traject met Claudia aangegaan. We zijn begonnen met de ACT-meting waarbij ik me heb verbaast hoe goed dit echt aansluit met mijn eigen gevoel. Tijdens de uitleg en toelichting van de ACT-meting kreeg ik meteen een goed en positief gevoel bij Claudia en dit is tijdens alle sessies zo blijven bestaan. Claudia is ontzettend eerlijk en een echte professional. Ze weet elke keer weer de koppeling te maken naar de ACT-meting en de puntjes aan te stippen die op dat moment belangrijk zijn. In het begin hebben we enkele thema`s en een coachvraag opgesteld die specifiek voor mij geldt. Elke volgende sessie hebben we raakvlak gehad met de coachvragen en een of meerdere thema`s. Ik heb tijdens de sessies veel verschillende technieken geleerd en handvaten gekregen om mezelf op een positieve manier te veranderen en ontwikkelen. Ik sta er ook na afronding nog steeds erg positief in om dit ook zeker voor mezelf door te pakken. Hiervoor het ik maandelijks mezelf een uur vrij geblokt om hier bewust meer verder te gaan omdat ik nu al merk dat het mij erg veel brengt.

Claudia, ik wil je ontzettend bedanken voor de samenwerking tijdens het hele traject!”

Patricia Paffen – eigenaar Pafadviesconsultancy

ACT®-meting

 “Je komt zelden een coach als Claudia tegen. Goed voorbereid, confronterend op een plezierige manier. Dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten als ik terug denk aan mijn terugkoppelgesprek van de ACT-meting Human being management. Als zelfstandig organisatie adviseur schakelde ik Claudia in om mij te ondersteunen mijn talenten scherper te krijgen en te ontdekken wat voor opdrachten bijdragen aan mijn nog onbenutte ontwikkel potentieel. En dat is met de HBM filosofie en ACT-meting gelukt! Ik heb niet alleen inzichtelijk wat ik nog kan ontwikkelen. Ik zie nu ook welke aangeleerde vaardigheden me met momenten in de weg zitten. Claudia wist mijn kernwaarden te raken”.

Jordy van der Sterren, salesmanager ARCO-Solutions

ACT® talentanalyse & talent- en persoonlijke ontwikkeling

“Soms is het moeilijk om wat je geleerd hebt onder woorden te brengen”.
Het coachingstraject met Claudia gaf een enorme boost in mijn persoonlijke ontwikkeling. Gedurende het traject heb ik gemerkt dat ik meer rust en meer zelfvertrouwen op de werkvloer heb gekregen. Door de tips van Claudia heb ik beter inzichtelijk wat mijn doelen zijn en waar ik als individu binnen de organisatie naartoe kan groeien. Daarnaast ben ik beter in staat om te delegeren en mijn team bij te sturen. Mijn collega’s binnen het MT hadden een vergelijkbaar coachingstraject. Dat zorgde ervoor dat niet alleen ikzelf, maar het gehele MT tegelijk merkbaar een stap voorwaarts hebben gemaakt. Het coachingstraject overtrof mijn verwachtingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.”

Joyce Philips MBA, financieel directeur Interduct Group

ACT® talentanalyse

“Laat je verrassen! Ik zelf ben altijd sceptisch als het om persoonlijke ontwikkeltesten gaat, en iemand een ‘label’ opgeplakt krijgt. Een persoon is nooit of rood of blauw etc. en voelt voor mij vaak alsof we niet meer moeite willen doen om echt met iemand in contact te komen door iemand beter te leren kennen. Al meerdere testen ook zelf gedaan en toen Claudia mij vroeg om de ACT-meting te doen, stond ik daar niet echt voor in de rij. Zij gaf aan om het toch gewoon te proberen omdat er een onbewust element in zit. En dat is ook waarom ik toch aangenaam verrast was bij de uitkomsten.

Deze toevoeging geeft jezelf vooral een andere blik op de vraag “Waarom doe ik de dingen die ik doe en waarom op deze manier”. De manier waarop Claudia met je door de resultaten loopt geeft vertrouwen en genoeg ruimte om dingen te onderzoeken en/of vragen te stellen.”

Viviane Coun, eigenaar Viviane Coun Coaching en Training

ACT® talentanalyse

“Ongelooflijk hoeveel er uit deze eenvoudig in te vullen test naar boven komt. Je beloofde nieuwe inzichten. En die heb ik inderdaad gekregen. Ik vond het gesprek heel erg prettig, voelde me prima op mijn gemak bij Claudia. Zij had het stuur voldoende in handen maar bood tegelijk ook veel ruimte om over dingen na te denken en linken te leggen. Complimenten dus! Ik denk dat de tool zeer zeker een gedegen startpunt kan zijn voor een goed coachingstraject voor mensen of het nu gaat om loopbaanadvies, samenwerkingsissues, stresscoaching enz. Ik vond het fijn dat ik er op deze manier kennis mee heb kunnen maken. Ik zag jou in jouw kracht. Ik hou er dus een fijn positief gevoel aan over.”

Ellen Suntjens, managing director Suntjens Süsswaren

ACT® talentanalyse

“In maart 2019 heb ik een ACT-test gedaan via Claudia. De meting wordt gedaan door middel van een online test (die in twee delen is opgesplitst) die weinig tijd in beslag neemt. Nu gaat het er niet om ´hoe snel´ de test gedaan kan worden, wat telt is de uitkomst en verklaring ervan tijdens het persoonlijke gesprek.

Claudia heeft de tijd genomen om de uitkomst van de test met me te bespreken. Ze toonde interesse in mij als persoon en in mijn werkzaamheden. Door middel van een soort van ´plattegrond´ heeft ze de uitkomsten met mij doorgenomen. Daarbij stelde Claudia tussendoor duidelijke en open vragen waardoor ik gestimuleerd werd naar mezelf te kijken. Het dwong me na te denken over waar ik nu sta, maar ook waar bepaalde eigenschappen (aangeleerd of niet) vandaan kwamen. Het gesprek was erg verhelderend en op bepaalde punten bevestigend. Na dit persoonlijke gesprek heb ik voor mezelf een concreter beeld van de sterke en minder sterke punten maar met name wat me energie kost en ook wat me energie geeft. Onbevooroordeeld heeft Claudia mijn keuzes geanalyseerd en tips gegeven.
Voor wat mijn werk en functie betreft, stelt de uitkomst van de ATC-meting me beter in staat te kijken naar mijn rol als leidinggevende en naar het team. Welke personen zijn er om me heen nodig die vanuit hún natuurlijke kracht een aanvulling zijn op mijn natuurlijk kracht, zodat ik de organisatie goed kan leiden en wij gezamenlijk als team de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.
Het persoonlijk gesprek met Claudia heb ik als zeer positief ervaren. Haar open, vriendelijke en rustige houding zorgden ervoor dat ik me bij haar op mijn gemak voelde. Claudia is een kundig en betrouwbaar persoon.”

Iris Beelen, P&O-servicemedewerker Wonen Limburg

ACT® talentanalyse

“Onlangs heb ik mijn terugkoppeling van de ACT-meting ontvangen van Claudia. Het was een prettig gesprek waarbij niet alleen een terugkoppeling gegeven werd, maar ook de verdiepingsslag is gemaakt. Doordat Claudia de juiste vragen stelde ben ik tot zelf denken aangezet. Ik herkende mezelf in bepaalde competenties, maar niet in alle die uit de ACT naar voren kwamen. Het doorvragen van Claudia heeft ertoe geleid dat er voorbeelden naar boven kwamen van mijn privé en/of werk waarin ik mezelf herkende en dit heeft me tot nieuwe inzichten gebracht. Bovendien is het mooi om te zien dat bepaalde competenties in je prestatiekracht liggen en in ontwikkeling zijn en/of ontwikkelt kunnen worden. Het is ook een bewustwording van competenties die ‘terecht onbenut’ zijn. Deze waren bij mij over het algemeen wel bekend. Ik ben in ieder geval door Claudia op een prettige manier bewust gemaakt van mijn talenten en ontwikkelmogelijkheden en weet waar mijn kracht ligt. Het heeft me ook bevestigd dat ik in sommige competenties niet te veel tijd moet willen steken om deze te ontwikkelen. Kortom, Claudia is een fijne gesprekspartner die de ACT-meting op een rustige en duidelijke manier kan vertalen in jip-en-janneketaal.”

Raymond Beuken, teammanager RVO

ACT® talentanalyse

“In het najaar van 2018 heb ik bij Claudia de ACT-meting gedaan. Het is een verrassend snelle meting om tot een aantal waardevolle inzichten te komen. Enerzijds brengt het in kaart welke kwaliteiten en competenties ik bezit, natuurlijk of aangeleerd. Anderzijds geeft het richting om bepaalde talenten verder te ontwikkelen en benutten in de toekomst. Claudia geeft op een rustige, evenwichtige manier feedback op de meting aan de hand van het ‘bord’ en benoemt relaties en dwarsverbanden tussen de verschillende competenties, zodat het niet blijft bij een beschouwing op afzonderlijke talenten, maar breder wordt getrokken naar ervaringen, achtergronden en ontwikkelpaden. De uitkomst van de meting en met name het uitgebreide terugkoppelgesprek bevestigt een aantal zaken en daagt ook uit om mijn persoonlijke ontwikkeling op een concrete manier verder vorm te geven.”

Erik Schell, Assist.Teamleader Forwarding EMEA Belden Wire & Cable BV

ACT® talentanalyse

“Ik had nooit gedacht dat wat je vroeger hebt meegemaakt, zo’n impact heeft in je verdere leven. Ik zal dagelijks terugdenken aan de positieve boost die ik met het coachtraject heb opgedaan. Mijn “Oh ja momentjes”. Erg trots dat ik na 6 sessies al zover ben gekomen. Dankbaar ook dat het bedrijf me deze kans heeft gegeven. Claudia, ik ben je erg dankbaar voor al je lessen, waarin je mij geleerd hebt om te gaan met situaties waar ik voorheen vastliep en gefrustreerd van werd. Je bent een warme persoonlijkheid, die precies de vinger legt op de pijnlijke plek.”

Arjen van der Beek, Productiemanager ARCO

ACT® talentanalyse

“Tja, daar zit je dan… Voor iemand die toch écht wel open staat voor coaching en zelfbeschouwing, moet ik bekennen dat ik in het begin wat terughoudend was. Dit omdat het ineens al snel over onderwerpen uit het verleden ging die ik niet één op één kon koppelen met werk. Maar gedurende de eerste sessie werd de juiste metafoor gevonden en merkte ik dat beide zaken wel degelijk met elkaar te maken hebben: Het werd opeens veel duidelijker waarom ik situaties op een bepaalde manier aanpak en/of ervaar. Gevolg was dat ik zelf vaker ging nadenken over het verleden en vanuit daar naar het heden ging werken.

Het hele traject heeft mij enorm veel inzicht gegeven in mijzelf, maar ook in anderen om mij heen. Het helpt mij in het (eerder) bereiken van mijn doelen en het kiezen van de juiste stijl van leidinggeven. Ben ik als een ander mens uit het traject gekomen? Nee, natuurlijk niet. Niet in eerste instantie, in ieder geval. Maar ik heb nu wel weer meer tools in handen om het beste in mijzelf en anderen naar boven te halen. Door de sessies ben ik veel bewuster geworden van mijn eigen invloed op mijn omgeving en vice versa.

Al met al een zeer nuttige periode waarin Claudia met gerichte en soms volledig ongerichte vragen het denkproces zeer eenvoudig op gang brengt. Het is bewonderenswaardig hoe Claudia de setting creëert waarin beschouwing heel eenvoudig wordt.”

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem dan meteen contact op met HBM-C.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil jij graag kennismaken met de Human Being Management Company voor jezelf, je team of je organisatie? 

Maak dan een afspraak met HBM-C voor coffee & cookies.

Company

Human Being Management Company
Broekveeweg 10
6049 CK Herten