HBM-C: de company en de human being

Claudia Toebosch

eigenaar HBM-C

Company

 

Meer weten over de Human Being Management Company? Nieuwsgierig naar de core business van HBM-C? Ben je ook op zoek naar een partij die custom made te werk kan gaan als het om ontwikkeling van mensen gaat? Wil je weten wie de human being is achter HBM-C?

Ben je benieuwd naar de Human Being Management Company (HBM-C), de maatwerktrajecten en Claudia Toebosch zelf, de human being achter HBM-C? Lees dan verder of neem meteen contact op.

HBM-C is gespecialiseerd in talentanalyse, talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan de positieve gezondheid van individuen, teams, leidinggevenden en organisaties. Voor organisaties die nog een stap verder willen gaan begeleidt HBM-C mensen in organisaties die de beweging willen maken van Human Resource Management (HRM) naar Human Being Management (HBM). HBM leidt tot succesvolle organisaties met gelukkige mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en focussen op hun talenten.

HBM-C werkt op basis van de HBM-filosofie. Dit is een vernieuwende managementfilosofie die mensen in organisaties stimuleert om via zelfreflectie hun bewustzijn en beslisruimte te vergroten en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Het ontdekken van de gehele mens is daarbij de basis, het ontdekken van de bewuste én de onbewuste aansturing. We zetten hiervoor onze competentieanalyse en talentanalyse in, de zogenoemde ACT®-meting.

De HBM-filosofie is toepasbaar op elk moment, bij iedere persoon en in iedere organisatie. Het vraagt maar één ding, en dat is lef. Lef om op een andere manier te kijken naar jezelf, je team, je leidinggevende en je organisatie en aan de slag te gaan met jouw circle of change

Corebusiness

HBM-C focust zich op talentanalyse, talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van individuen, teams, leidinggevenden en organisaties en bereikt dit door:

R

Talentanalyse

R

Talent- en persoonlijke ontwikkeling

R

Teamontwikkeling

R

Toekomstpad

R

Transitie van HRM naar HBM

Custom made leads to co-working

HBM-C stelt elke klantvraag centraal. Of het nu gaat om een talentanalyse en talentontwikkelingstraject, een teamanalyse en teamtraject, een organisatievraagstuk of een volledige transitie van HRM naar integraal HBM, elke klant verdient een maatwerkoplossing. Afhankelijk van de vraag en de wensen maakt HBM-C een inschatting welke kwaliteiten gevergd worden en welke professional het beste resultaat neer kan zetten. HBM-C werkt daarvoor samen met gespecialiseerde en erkende (HBM-)professionals uit haar netwerk, allen met hun eigen expertises en voorkeuren.

Claudia Toebosch,

de human being

achter HBM-C

In 2018 kwam ik in aanraking met de HBM-filosofie en de ACT®-meting. Voor mij een moment waarop ik na 20 jaar ervaring in het HRM-vakgebied via deze talentanalyse tot zelfinzicht kwam dat ik tijdens mijn carrière was afgedreven van mijn passie en natuurlijke talenten. Toen wist ik dat ik mijn droom waar wilde gaan maken om een eigen organisatie voor talentanalyse, talentontwikkeling en teamontwikkeling neer te zetten. En daar ontstonden de eerste gedachten voor mijn eigen Human Being Management Company (HBM-C).

Meer lezen over Claudia?

In de voorliggende jaren merkte ik dat ik steeds minder passie voelde voor het klassieke HR-vakgebied. Het werken voor en met mensen vanuit een zakelijke personele inslag, waar ik in 1998 voor had gekozen, kwam steeds verder van mij af te staan. Mijn passie voor ontwikkeling van mensen en organisaties en het zichtbaar maken van de daarbij aanwezige onbewuste aansturing bleef grotendeels onbenut.

Ik volgde in 2015 een uitvoerige beroepsopleiding tot coach practitioner (NOBCO/EMCC geaccrediteerd). En later nog de opleiding teamcoaching met specialisatie deep democracy (onderstroom in teams). Vervolgens heb ik mij in 2018 en 2019 verder gespecialiseerd in talentanalyse en talentontwikkeling door het behalen van de accreditaties individuele profielen, verdiepingsprofielen en teamprofielen bij het opleidingsinstituut en inspiratiecentrum MyHBMCenter in Den Haag. Mijn HRM-, coachings- en HBM-expertises vormen gezamenlijk het fundament onder de Human Being Management Company.

Maar bovenal ben ik Claudia een human being, trotse moeder van twee prachtige kinderen, echtgenote van mijn steun en toeverlaat, dochter, zus, familie, vriendin, collega en sparringpartner van een heleboel mooie human beings om mij heen, met ieder zijn of haar eigen talenten! 😊

Mijn transitie van

HRM naar HBM

Certificeringen

HBM-C is EMCC/EQA gediplomeerd coach op practitioner niveau en gespecialiseerd

HBM coach voor individuen en teams op verdiepend niveau en aangesloten bij:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem dan meteen contact op met HBM-C.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Wil jij graag kennismaken met de Human Being Management Company voor jezelf, je team of je organisatie? 

Maak dan een afspraak met HBM-C voor coffee & cookies.

Company

Human Being Management Company
Broekveeweg 10
6049 CK Herten